Doelgroepen

Voetverzorging bij risicovoeten

Risicovoeten zijn voeten die extra aandacht nodig hebben of waarbij kleine probleempjes onverwacht snel kunnen leiden tot grote gevolgen. Een voorbeeld: als iemand weinig gevoel heeft in de huid van de voeten, worden wondjes niet meer zo snel opgemerkt. Als diegene hiermee te lang blijft lopen zonder een goede verzorging, kan een ontsteking ontstaan. Als de wond dan ook nog slecht geneest, kan dit in een ernstig geval leiden tot een amputatie. Daarom is het van belang tijdig te inventariseren op een aantal punten hoe het met de voeten gaat. Dit heet een screening.  Deze screening wordt toegepast zodra (het vermoeden bestaat dat) er sprake is van een risicovoet. Dan kan u denken aan een oudere voet of een cliënt die diabetes of reuma heeft. Voor deze screenings wordt u doorverwezen naar uw huisarts en/of podotherapeut. De pedicure kan ook advies geven over huidverzorgingsmiddelen en een juiste schoenkeuze.

Voetverzorging bij diabetes

Voetverzorging is bij een cliënt met diabetes heel belangrijk. Daarom wordt u als diabeet door uw huisarts doorverwezen. De reden hiervoor is dat er veranderingen op kunnen treden, die tijdig moeten worden gesignaleerd zoals gevoelsverlies en standsverandering. U kunt bij Voetkundig ook hiervoor prima terecht. Deze informatie kan indien gewenst worden doorgegeven aan huisarts, podotherapeut of diabetesverpleegkundige. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is de advisering ten aanzien van de voetverzorging thuis.

Wilt u voor de eerste behandeling een verwijzing van uw huisarts aanvragen en het door hem of haar afgegeven risicoprofiel meebrengen?

Voetverzorging bij reuma

Reuma is er in zeer veel vormen en kan tot zeer pijnlijke klachten leiden. Denkt u maar aan gewrichtsontstekingen, slijmbeursontstekingen, standsverandering en “slijtage” in de gewrichten. Dan is het goed dat de voeten goed worden verzorgd. Zeker als uw handen niet meer willen meewerken. Uiteraard wordt er extra rekening gehouden met wat voor u gevoelig is. Extra aandacht wordt ook besteed aan adviezen voor verzorging en schoenen. Heeft u een vorm van reuma? Dan is het zinvol om na te gaan in uw verzekeringspolis of de behandeling voor u wordt vergoed. Een contantfactuur wordt graag voor u opgesteld. Wilt u wel een verwijzing van de arts meenemen dat uw voeten verzorgd mogen worden door een pedicure?

Voetverzorging bij sporterswinnen-je-moet-onderaan-beginnen

Winnen? … je moet onderaan beginnen…

De voeten zijn – letterlijk – de gangmakers bij het sporten, joggen en actief bewegen. Zijn de voeten goed verzorgd en in perfecte conditie, dan zijn sporters sneller, wendbaarder en uiteindelijk succesvoller. Wie wil winnen, moet onderaan beginnen.

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook voetverzorging wordt steeds meer gezien als het op peil houden van de conditie. Als u vaak sport, ontdekt u direct het verschil na een behandeling bij de pedicure.

Niet alleen bij voetbal en hardlopen, maar bij vrijwel alle sporten worden uw voeten extra belast. Om blessures te voorkomen is het van belang dat uw voeten in goede conditie zijn en dat u de juiste sportschoen draagt. De pedicure verzorgt uw voeten en kan u adviseren over uw schoenkeuze.

Het assortiment sportschoenen is enorm uitgebreid. Zo kunt u kiezen uit schoenen voor binnen of buiten, voor gras- of kunststofbodems. Elke sport vraagt om een sportschoen die voldoet aan specifieke eisen. Om blessures te voorkomen is het van belang dat u de juiste sportschoenen draagt. Slecht passende schoenen kunnen namelijk vervelende klachten veroorzaken, zoals

– blauwe nagels renbaan
– ingroeiende nagels
– ingescheurde nagels
– kloofvorming op de hielen
– overmatig transpireren
– blaren

Naast het verzorgen van uw voeten, verlost de pedicure u van ongemakken en helpt u in het voorkomen ervan. Ook adviseren wij u graag over de aanschaf van (sport)schoenen.

voet-in-gras

Voetverzorging bij jongeren

Sexy voeten?
Wist jij dat zachte, gladde voeten heel sexy zijn? Zeker weten. Maar mooie voeten krijg je niet zomaar. Voor de perfecte voetverzorging moet je bij de pedicure zijn. De pedicure behandelt en verzorgt je voeten. Ook als je helemaal geen klachten hebt, kun je een keer langs gaan. De pedicure kan een heerlijke voetmassage geven, gebruikt een lekkere crème en heeft tips om ze in topvorm te houden. Gewoon een beetje aandacht voor je voeten. Voetverzorging staat erg in de belangstelling. Op tv zie je spotjes voor allerlei voetproducten, zoals pleisters en crèmes. Dat komt omdat veel mensen last hebben van voetklachten. Voetklachten komen ook bij jongeren steeds vaker voor. Dat kan te maken hebben met de schoenen die je draagt. Ook kun je last hebben van voetschimmel. Je kunt het oplopen in douches en zwembaden. Andere klachten zijn – niet schrikken! – likdoorns, teveel eelt, ingroeiende nagels en zweetvoeten. Heb jij ook wel eens last van je voeten? Dat is heel normaal en prima te behandelen. De specialist hiervoor is de pedicure. Maak gewoon een afspraak. Je kunt er zonder doorverwijzing van je huisarts terecht.

Zes goede redenen om naar de pedicure te gaan

  1. Omdat je je voeten graag wilt laten zien, bijvoorbeeld in een open schoen, in het zwembad, op het strand. En na een spannende date, natuurlijk.
  2. Omdat je je voeten eens wilt verwennen. Ze werken er elke dag hard voor, je voeten. Maar komen wel eens aandacht te kort.
  3. Omdat je uiterlijk en gezondheid gewoon belangrijk vindt. Dat gaat tot en met je voeten.
  4. Omdat je graag sport. De voeten zijn de gangmakers bij het sporten. Een goede conditie betekent ook gezonde, goed verzorgde voeten.
  5. Omdat je last hebt van je voeten. Jongeren hebben vaak last van zweetvoeten, voetschimmel en ingroeiende nagels. Daarmee blijven rondlopen is niet verstandig.
  6. Omdat de voeten een spiegel zijn van de ziel. Een beetje spirituele overweging, maar voeten laten zich lezen en vertellen iets over jouw persoonlijkheid.

Men's foots in air